DAX-elemzés: duplatetőt rajzolt az index

● Ingadoznak az európai piacok az EKB kamatdöntése előtt
● A DAX (DE30) duplatetőt rajzolt 13.300 pontnál
● A pletykák szerint az EKB kissé módosítani fogja júniusi előrejelzését

Magasabban kezdték a napot az európai tőzsdék, de a nyitás után erős eladási hullám indult meg. A német DAX-nak sikerült visszakapaszkodnia, így már a tegnapi záróértéke közelében mozog, de a kontinens többi blue chip indexe még mínuszban forog,  leggyengébben a brit és a lengyel részvények teljesítenek.

Az EKB kamatdöntése (13:45-kor) és Lagarde sajtótájékoztatója (14:30-kor) lesznek a mai nap kulcseseményei, de nagyon valószínűtlen, hogy a jegybank változtatna a monetáris politikáján. Ugyanakkor közölni fogják az új makrogazdasági előrejelzéseiket, a piacok pedig kíváncsian várják, hogy az EKB várakozásai változtak-e június óta. Sajtójelentések szerint csak apróbb változtatások lesznek a legutóbbi jelentéshez képest. Az EKB elnöke, Christine Lagarde sajtótájékoztatón fogja elmagyarázni a kamatdöntés hátterét és válaszol majd az újságírók kérdéseire is.

A DAX (DE30) tegnap együtt emelkedett az amerikai piacokkal, de a 13.300 pontos ellenállás túl erősnek bizonyult és a bikák nem tudták azt áttörni. Ezt a zónát a reggeli nyitás előtt is újratesztelte az index, de ismét sikertelenül, így megindult egy eladási hullám és duplatető alakzat rajzolódott ki a grafikonon a 13.300 pontos szinten. Ennek a mintának a teljesülése ugyanakkor máris kérdésessé vált, mivel az index nem tudta letörni a nyakvonalat 13.220 pontnál. Úgy tűnik, a piacon nincs határozott irány, a kereskedők az EKB kamatdöntésre várnak.

Forrás: xStation

Az említett 13.300 pontos szint a figyelendő rövidtávú ellenállás, ennek áttörése meghozhatja a lökést bikáknak, ugyanakkor ha az EKB csalódást keltő üzenetet küldene a részvénypiacoknak, például jelentősen rontaná a gazdasági előrejelzéseit, akkor a 13.200 pontos és a 13.100 pontos támaszok kerülhetnek célkeresztbe. Mindkét szintet a múlt heti esés Fibonacci-szintjei jelölik ki.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés az elemzések eléréséhez nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »