Piaci körkép: ellenálló a DAX, újra 13.100 pontnál jár

Az európai részvénypiacok próbálnak helyreállni a tegnapi eladási hullám után. A fő indexek nyereséget mutatnak az öreg kontinensen, a holland AEX (NED25) teljesít a legjobban, 1,3%-os pluszban forog.

A gazdasági naptár szellős ma, a kanadai jegybank kamatdöntése lesz az egyetlen fontosabb esemény, de ez várhatóan nem lesz komoly hatással a részvénypiacokra. A befektetőknek arra kell figyelniük, hogy az amerikai nyitás előtt változik-e a hangulat az amerikai technológiai index (US100) piacán.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) ma a tegnapi eladási hullámot dolgozza le, de úgy tűnik, hogy a német index továbbra is a 12.850 és 13.100 pont közötti konszolidációs sávba van beszorulva. A mai kereskedés első óráiban emelkedés indult, de a mozgást megállította a múlt heti esésből számolt 50%-os visszatérési szint (13.100 pont). A 200 órás mozgóátlag közelében (lila vonal) egy hosszú felső kanócos gyertya rajzolódott ki. Ha a mai nap hátrelévő részében sikerülne felfelé kitörni a 13.100 pontos szint fölé, a bikák megcélozhatják a következő ellenállást, amit a 61,8%-os visszatérési szint határoz meg 13.200 pont alatt.

Másrészről, ha újra kudarcba fulladna ennek a szintnek az áttörése, az kiválthat egy visszahúzást. Ebben az esetben a 13.000 pont (38,2%-os visszatérési szint) lenne az első figyelendő támasz. A kulcstámasz és egyben végső támasz a kereskedési sáv alsó határán található, 12.850 pontnál. Sok függ attól, hogy a Wall Street mai nyitása után folytatódik-e a technológiai részvények kiszórása.

Vállalati hírek

A TUI (TUI.DE) úgy döntött, hogy törli a görög szigetekre tervezett útjait, miután a brit kormány karanténkötelezettséget vezetett be az onnan hazatérő turistákra. A döntés a Krétára, Santorinire, Zakintoszra és Mikonoszra szeptember 22-e előtt induló utakat érinti, melyek a legnépszerűbb desztinációk a brit turisták körében.

Az Airbusra vonatkozó (AIR.DE) ajánlását “túlsúlyozás”-ról “egyenlő súlyozás”-ra rontotta a Morgan Stanley. A célárat 90 euróról 73 euróra csökkentették.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés az elemzések eléréséhez nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Sokan szavaznak levélben az idei német választáson

A német választók szeptember 26-án, jövő vasárnap szavazhatnak majd személyesen a Bundestag összetételéről, de a választás valójában már augusztus 16-án elkezdődött - ekkor nyílt meg a levélszavazás lehetősége. Az előzetes jelek szerint a koronavírus-járvány miatt minden korábbinál többen szavaznak levélben.  

Read More »

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »