Egyre több gyerek éhezik az USA-ban

Nehéz elhinni, hogy az amerikai törvényhozók – bármilyen politikai beállítottságúak is legyenek – nyugodt szívvel hagynák, hogy gyermekek milliói éhezzenek. Most, a koronavírus-járvány idején mégis ez történik, és ha a kongresszus nem cselekszik gyorsan, a probléma hamarosan súlyosbodni fog.

2018-ban mintegy 2,5 millió gyermek élt olyan háztartásban az Egyesült Államokban, amelyek arról számoltak be, hogy nem tudnak elegendő ételt biztosítani számukra. A Covid-19-válság miatt azonban a helyzet egyre rosszabbodik.

A legsúlyosabban a fekete és a spanyol családok érintettek: közülük 31, illetve 27 százalék adta azt a választ, hogy nem tudja biztosítani a rendes napi étkezést a gyermekei számára. 

A Bloomberg újságírója javasol egy megoldást: “Ambiciózus elkötelezettségre van szükség az élelmezésbiztonság tekintetében. A kongresszusnak át kellene alakítania a kiegészítő táplálkozási programot, hogy megfelelő mennyiségű ételt tudjon biztosítani mindenki számára, akinek szüksége van rá. Emellett recesszió idején automatikusan növelni kellene a segélyeket.”

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Bloomberg oldalán.

https://www.instagram.com/p/CEzti9ypDQv/

Forrás: Bloomberg / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »