Piaci körkép: Németország deficites költségvetéssel számolhat jövőre

● Németország arra készül, hogy 2021-ben deficites költségvetést fogad el
● A DAX a 13450 pontos szintet tesztelte, de elakadt
● A Telefonica (O2D.DE) ügyet veszített az Európai Bírósággal szemben

Magasabban kezdték a csütörtöki napot az európai tőzsdék, az emelkedés pedig a délelőtti órákban is folytatódott. A német DAX a 13.450 pontos szintet tesztelte, de nem tudott rajta átjutni, később pedig egy enyhe visszaesés volt megfigyelhető. Mindenesetre az európai blue chip indexek többsége még mindig 1% feletti pluszban jár.

A német hatóságok támogatták azt a tervet, miszerint a költségvetés deficites lenne jövőre annak érdekében, hogy felpörgessék a gazdaságot a koronavírus okozta visszaesés után.

Forrás: xStation

Ahogy tegnap, a DAX ma is egy erős felfelé mozgással indította a napot. Az emelkedés a 13.450 pontos szint elérése után akadt el és egy enyhe visszacsúszás indult meg. Az overbalance-szerkezet alsó határa 13.335 pontnál nyújthat némi támaszt, de a kereskedőknek inkább a 13.300 pontnál lévő swing zónára kell figyelniük.

A munkanélküliségi adatok közlésekor (14:30-kor) és a nem feldolgozóipari beszerzési menedzser-index publikálásakor (16:00-kor) megemelkedett volatilitásra lehet számítani. Forrás: xStation5

A Telefonica (O2D.DE) veszített az Európai Bírósággal szemben a 2017-ben bemutatott roaming díjakat érintő gyakorlatával kapcsolatban.  A bíróság kimondta, hogy a Telefonica egyes ügyfeleket nem váltott át az új tarifacsomagba, ami csökkentette volna a roamingdíjaikat. Az  Európai Bíróság ítélete jogerős és végleges, de egy müncheni bíróság fog dönteni a büntetés részleteiről.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés az elemzések eléréséhez nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »