Oroszország Norvégiával is diplomáciai vitába keveredett

Norvégia kémkedés címén kiutasított egy orosz diplomatát, amire Oroszország pénteken tükörválaszt adott.

Az orosz médiában megjelent beszámolók szerint Oslóban őrizetbe vettek egy norvég állampolgárt, amiért olyan információt szolgáltatott ki külföldre, amelyek kárt okozhatnak a nemzeti érdekeknek. Az üggyel kapcsolatban egy orosz diplomatát – sajtóértesülések szerint a kereskedelmi képviselet vezetőjét – nemkívánatos személynek nyilvánították.

Moszkvában pénteken a külügyminisztériumba kérették a moszkvai norvég nagykövetet, és közölték vele, hogy a történtekre válaszul egyik vezető diplomatájának három napon belül el kell hagynia az országot. Az orosz diplomáciai tárca destruktívnak minősítette a norvég hatóságok lépését, és Oslót tette felelőssé a történtekért.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »