Piaci körkép: 1,8 milliárd dollárt fizet a Daimler a saját dízelbotrányában

● Alacsonyabban kezdték a napot az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) az overbalance-szerkezet alsó határát teszteli
● A Daimler (DAI.DE) megegyezett az amerikai hatóságokkal a kibocsátási problémák ügyében

Alacsonyabban kezdték a napot az európai piacok, majd a kereskedés kezdeti óráiban is folytatódott a negatív trend. A DAX jelenleg 1,2%-os mínuszban van, míg a francia CAC40 és a spanyol Ibex 2% feletti mínuszban járnak. Kínából kiábrándító havi adatok érkeztek éjjel, amik azt mutatják, hogy a kereslet nyomott marad a járvány utáni világban. A ma 14:30-kor érkező amerikai kiskereskedelmi adatok potenciális kockázati esemény a délutánra.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) visszahúzódott a 12.820 pontos támaszra, ahol az overbalance-szerkezet alsó határa található. Ha ez alá esne az index, az medvepiaci jelzésnek tekinthető. A következő támasz a késő júliusi korrekció 50%-os visszatérési szintjénél található, 12.750 pontnál. A kereskedőknek megemelkedett volatilitásra kell készülniük az amerikai kiskereskedelmi adat közlésekor (14:30). Forrás: xStation5

A Daimler (DAI.DE) megegyezett az amerikai igazságügyi minisztériummal a dízel-kibocsátási ügyben. A német autógyártó 1,27 milliárd dollárt fizet a hatóságoknak és további 592 millió dollárt a vásárlói perek rendezésére. Az ügy mintegy 250 ezer járművet érint az Egyesült Államokban.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés az elemzések eléréséhez nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Katonákkal pótolják a brit kamionsofőröket

A Brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint a kamionsofőrök összesített száma a korábbi 305 ezerről 235 ezerre csökkent az elmúlt egy évben. A sofőrhiány súlyos ellátási gondokat okozott az üzemanyag-ellátásban, így ideiglenesen a katonaságból irányítanak át sofőröket.

Read More »

Kamatemelésre készül a brit jegybank

A Bank of England kormányzója szerint a kereslet a vártnál kisebb mértékben terelődött át az árukról a szolgáltatásokra a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak múltával - ez azért lenne fontos, mert a szolgáltatási szektor állítja elő a brit hazai össztermék hozzávetőleg 80 százalékát. Eközben viszont csúcsra futott az infláció.

Read More »

Hétindító elemzés: euró-dollár, Nasdaq és arany

A mai videóban az EUR/USD, az US100, azaz a Nasdaq index és az arany ármozgásai szerepelnek. A Nasdaq egy rendkívül szép, a Surf vonalak által visszaigazolt piaci mozgást hajtott végre. Az egyes zónából való kitörés fellendülést hozhat az amerikai index grafikonján, tehát az elit százas támadhatja a hármas zónát.

Read More »