Koronavírus: rendre dőlnek meg a napi rekordok az USA-ban

A koronavírus gyorsabban terjed az Egyesült Államokban, mint eddig bármikor a járvány kitörése óta, és eddig nem úgy tűnik, hogy javulna a helyzet: a napi regisztrált új esetek száma egyre csak gyorsul.

Az USA-ban eddig összesen csaknem 3,5 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak és több mint 136 ezren veszítették életüket a betegség következtében. Ennek körülbelül a negyede júliusban történt, miután Kaliforniában, Arizonában, Texasban és Floridában berobbant a járvány.

Július 1-je előtt nem volt olyan nap, hogy 50 000 új koronavírusos esetet diagnosztizáltak volna, azóta viszont az újonnan regisztráltak száma majdnem minden nap meghaladta ezt a mennyiséget.

A tendencia sok államban hasonló: július 1-je óta 22 államban, valamint Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken dőlt meg a napi rekord. A sort Alaszka vezeti; itt hét ízben jelentettek rekordszámú megfertőződést az elmúlt két hétben.

A további grafikonok megtekinthetők az NBC News oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: NBC News

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »