DAX-körkép: két mozgóátlag közé szorult az index

● Erős kezdés után visszaestek az európai indexek
● A DAX (DE30) visszaesett a 200 órás mozgóátlag alá
● Az Airbus (AIR.DE) várhatóan zárás után teszi közzé átalakítási terveit

Kisebb felfelé résekkel nyitottak ma az európai piacok, de az optimizmus nem tartott sokáig és a legtöbb európai index már a tegnapi záróértéke alatt tartózkodik. A DAX 0.2%-os mínuszban van, a gyengébben teljesítők között a brit FTSE 100 és az olasz FTSE MIB találhatóak egyaránt 0,9%-os eséssel.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) a 200 órás mozgóátlag fölé jutott az éjjeli kereskedésben (lila vonal), de nem tudott sokáig felette maradni, a reggeli nyitás után erős lefelé tartó mozgás indult meg. A DAX a 12.200 pontos támasznál próbálja útját állni az esésnek, és ezzel megegyező területen jár az 50 órás mozgóátlag is (zöld vonal). A kereskedőknek ugyanakkor figyelniük kell arra, hogy az index 12.300 pont körül duplatetőt formázott (narancssárga körök), így van esély a további lefelé történő mozgásra. Mindenesetre, ha a 12.200 pontos támasz kitart, akkor a figyelem újra a 200 órás mozgóátlagra és a 12.300 pontos területre irányulhat, mint legközelebbi ellenállási zóna.

Jerome Powell Fed-elnök ma 18:30-kor beszél a Házbizottság előtt, de mivel a szöveget már nyilvánosságra hozták, várhatóan nem lesz túl sok hatása a részvénypiaci kereskedés menetére.

Vállalati hírek

A Lufthansa (LHA.DE) egy új szolgáltatást jelentett be, amivel arra ösztönözhetik az utasokat, hogy a német légitársaságot válasszák a konkurensekkel szemben. A Lufthansa a Münchenbe és Frankfurtba érkező utasok számára választási lehetőséget biztosít, hogy koronavírus-tesztet kérnek vagy vállalják a 14 napos karantént. A tesztek a külföldre tartó járatok utasai számára is elérhetek lesznek.

A Reuters jelentése szerint az Airbus (AIR.DE) a mai piaczárás után teszi közzé restrukturálási terveit. A hírügynökség szakszervezeti forrásokra hivatkozott.

Elon Musk, a Tesla (TSLA.DE) vezérigazgatója egy nemrég küldött memóban arra kérte az alkalmazottakat, hogy pörgessék fel a gyártást és a kiszállításokat, mert „a fedezeti pont elérése nagyon ki van centizve”. Az amerikai autógyártó a várakozások szerint a hétvége előtt teszi közzé gyártási darabszámait és a leszállított mennyiségeket.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Airbus technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »