Piaci körkép: az EKB már bizakodó

• Magasabban nyitottak ma az európai tőzsdék
• Oldalazik a DAX
• Az EKB elnöke szerint túl vagyunk a koronavírus-válság mélypontján

Próbálják folytatni tegnapi emelkedésüket az európai részvénypiacok, a befektetők örömmel fogadták az EKB új eszközét, mellyel eurólikviditást biztosítanak számos eurózónán kívüli jegybank számára 2021 júniusáig. Mindeközben az amerikai pénzügyi hatóságok könnyítettek a nagybankokra vonatkozó szabályozáson, ezáltal kockázatosabb eszközökbe, például kockázati tőkealapokba is befektethetnek és kisebb készpénzfedezeti hányaddal köthetnek határidős ügyleteket.

A koronavírus második hullámával kapcsolatos aggodalmak ugyanakkor fennmaradtak, miután az Egyesült Államokban regisztrált napi fertőzések száma tegnap új rekordot döntött 39.327 új megbetegedéssel, Texas kormányzója pedig felfüggesztette a gazdaság újranyitását az államban, reagálva az esetszámok megugrására.

Az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde ma úgy nyilatkozott, hogy az eurózóna “valószínűleg túljutott” a koronavírus okozta válság mélypontján, de egyben sürgette a hatóságokat, hogy készüljenek fel a járvány lehetséges második hullámára.

Forrás: xStation

A DAX (DE30) oldalazó mozgást végzett a héten. Tegnap az index felpattant a konszolidációs sáv alsó határáról (12.000 pont), ma pedig picit magasabban kezdte a kereskedést. Ha fennmarad a pozitív hangulat, akkor a 12.623 pontos ellenállás kerülhet képbe. Ha viszont az eladók kerekednek felül, akkor veszélybe kerülhet az említett 12.000 pontos támasz.

Vállalati hírek

A Lufthansa (LHA.DE) részvényesei csütörtökön elfogadták a légitársaság megmentésére szolgáló 10 milliárd dollár értékű állami csomagot, miután a főrészvényes Heinz Hermann Thiele is változtatott korábbi álláspontján, és végül támogatta a tervet.

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít azügyben, hogy a német pénzügyi felügyelet, a BaFin megfelelően járt-e el a Wirecard (WDI.DE) pénzügyi szolgáltató felügyeletével kapcsolatosan. A Wirecard tegnap omlott össze véglegesen, miután kiderült, hogy 1,9 milliárd eurót hamisan szerepeltettek könyveikben, miközben közel 4 milliárd dollárral tartoztak hitelezőiknek.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Vonovia technikai elemzésével és további információkkal ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek