Július közepén nyit a párizsi Disneyland

Július 15-től fokozatosan nyit újra az Európa egyik legfőbb turisztikai célpontjának számító párizsi Disneyland, amely március 15-én zárt be a koronavírus-járvány miatt – jelentette be hétfőn a szórakoztatópark.

A Walt Disney Company francia leányvállalata közölte, hogy a két tematikus park, a Parc Disneyland és Parc Walt Disney Studios, valamint a hotelek – a Disney’s Newport Bay Club és a Disney Village – fokozatosan, szigorú egészségügyi szabályok betartásával, korlátozott számú látogatónak nyílnak meg, és a komplexum területén 11 éves kortól minden látogató és a személyzet számára is kötelező lesz a maszkviselés. A jegyeket előre kell megvásárolni, és arra kizárólag az interneten van lehetőség.

https://www.instagram.com/p/CBvTA4UKaRj/

A kötelező távolságtartás miatt nem minden előadás és esemény indul újra, illetve a programok módosulni fognak az egészségbiztonsági előírások és az egészségügyi hatóságok ajánlásainak függvényében – jelezte a Disneyland Paris.

Többek között a híres Disney-felvonulást, valamint az esti tűzijátékot és látványos fényjátékot (Disney Illuminations Show) sem tartják meg egyelőre, csak egy későbbi időpontban lesznek újra láthatók, hasonlóan az Oroszlánkirály és a Dzsungelfesztivál című előadásokhoz. Egyelőre felfüggesztették a találkozásokat a Disney-figurákkal is, de a szereplőket lehet majd látni a parkban.

Az első hotel (Disney’s Newport Bay Club) július 15-én nyit meg, majd a többi szállodában is lehet szobát foglalni, de a Sequoia Lodge és a Davy Crockett Ranch csak egy későbbi időponttól fogad majd vendégeket.

A Disneyland Paris – amely 2015 óta, amikor is 14,8 millió érdeklődőt fogadott, nem tett közzé látogatottsági adatot – a járvány egyik legfőbb franciaországi gócpontjában, a Párizshoz közeli Marne-la-Vallée-ban található. Az egyik leglátogatottabb európai turisztikai célpont több mint 17 ezer embert foglalkoztat.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »