Május 28-tól utazási tilalom lesz Brazília és az USA között

A Fehér Ház vasárnap bejelentette, hogy megtiltja a Brazíliából az Egyesült Államokba történő beutazásokat, kivételt csak az amerikai állampolgárok közeli hozzátartozói, a zöldkártyával rendelkezők és a repülőgépek személyzete kaphat.

Brazília két nappal korábban vált a második legtöbb koronavírussal rendelkező országgá, a brazil egészségügyi minisztérium vasárnapi közlése szerint 363.211 esetet regisztráltak, míg az első helyen az USA áll, immár több mint 1,6 millió fertőzöttel. A koronavírussal kapcsolatosan regisztrált halálesetek száma Brazíliában 22.666 volt vasárnap, míg az USA közel 100.000 halottnál jár.

Az új szabályozás május 28-ától lép életbe, és mindazokra vonatkozik, akik az elmúlt két hétben Brazíliában tartózkodtak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A brazil elnök még mindig csak legyint a járványra

A brazil elnök tovább rombolja országa környezetvédelmi politikáját

Forrás: Reuters

Tovább olvasom →

 

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »