Még legalább két hétig maradnak a korlátozások Hongkongban

További két hétre meghosszabbították az új koronavírus-járvány elleni óvintézkedések érvényességét Hongkongban, ahol eredetileg a héten oldották volna fel a szolgáltatásokra vonatkozó korlátozásokat – jelentette a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Carrie Lam hongkongi kormányzó kedden bejelentette: ugyan a városban hétfőn egyetlen újabb fertőzöttet sem azonosítottak, a korlátozásokat továbbra is fenntartják. „Most nem szabad elbíznia magát senkinek. Ha lazítunk, azzal hiábavalóvá tennénk az eddigi erőfeszítéseinket” – idézte a SCMP a kormányzót.

Többek közt a városban működő szórakozóhelyek, valamint szépség- és masszázsszalonok működését tiltó rendelkezések a hosszabbítással május 7-éig lesznek érvényben.

Kedden mindazonáltal enyhítettek azon az intézkedésen, amely alapján az éttermek csupán befogadókapacitásuk felével működhettek, a továbbiakban tehát több vendéget fogadhatnak egyszerre. Nem változott ugyanakkor az a szabály, hogy egy asztalnál legfeljebb csak négy ember ülhet, és az asztalok között legalább másfél méter távolságnak kell lennie.

Hongkongban kedden négy újabb fertőzöttet diagnosztizáltak, akik közül mindenki külföldről tért haza. A városban, ahol az elmúlt egy hétben végig 10 alatt maradt a napi új esetek száma, eddig összesen 1029, az új koronavírus okozta, igazolt megbetegedést tartanak számon, közülük négyen hunytak el a betegség következtében.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »