A járvány ellenére is aktívak Trump támogatói

Donald Trump amerikai elnök támogatói 212 millió dollárt gyűjtöttek az első negyedévben az újraválasztási kampányára – hozta nyilvánosságra hétfőn a Republikánus Országos Bizottság (RNC), a párt vezető szerve.

A Republikánus Párt még márciusban, az új típusú koronavírus-járvány körülményei között is több mint 63 millió dollárt gyűjtött az adományozóktól az újraválasztási kampányra. Ez ugyan kevesebb, mint a februárban befolyt 86 millió dollár, de elemzők szerint azt jelzi, hogy a Trump-kampány az egészségügyi válság közepette is aktív. Az RNC közlése szerint az összeg az egyes tagállamokban végzett terepmunkát segíti, amely a járvány idején interneten zajlik.

„Az amerikaiak láthatják, hogy Trump elnök nagyon komoly válságon vezeti át őket, újraválasztásának változatlanul lelkes támogatásával válaszolnak erre” – írta hétfőn közzétett közleményében Brad Parscale, az elnök kampánymenedzsere, aki egyúttal kifejtette: „Joe Biden, a demokraták és a média továbbra is minden lépését akadályozza, de az emberek tudják, hogy Trump elnök értük küzd, ezért ők is harcolnak érte”.

A washingtoni politikai élettel foglalkozó The Hill című lap adatai szerint az elnök újraválasztására a kampánycsapat és a párt 2017 óta együttesen 677 millió dollárt gyűjtött. Az RNC korábban jelezte, hogy Trumpnak várhatóan egymilliárd dollár áll majd a rendelkezésére az újraválasztási kampányhoz.

https://www.instagram.com/p/B9P2kc-HsHQ/

Bernie Sanders Joe Biden mellé állt

Bernie Sanders vermonti szenátor hétfőn támogatásáról biztosította Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét, aki a demokraták elnökjelöltségéért folytatott versenyben korábban a vetélytársa volt és jelenleg a párt várható elnökjelöltje.

A hétfő délután közzétett videóüzenetben Sanders közölte: „Trumpból egy ciklusban szolgáló elnököt kell csinálnunk és szükségünk van rád a Fehér Házban”. Ehhez szükség van arra, hogy nemcsak az ő hívei, hanem mindenki Bident támogassa az Egyesült Államokban – mondta, hozzátéve, hogy minden tőle telhetőt megtesz Biden elnökké választásáért.

Az önmagát „demokratikus szocialistának” valló 78 éves Sanders a múlt héten jelentette be, hogy kiszáll a demokraták elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből. Ezzel megnyitotta az utat ahhoz, hogy a párt a nyáron tartandó elnökjelölt-állító konvención a 77 éves Joe Bident válassza meg elnökjelöltjének.

A vermonti politikus – aki egyébként nem a Demokrata Párt tagja, hanem független szenátor – 2016-ban is indult a demokraták elnökjelöltségéért, de vetélytársát, Hillary Clintont végül csak a Philadelphiában tartott elnökjelölt-állító konvenció előtt biztosította a támogatásáról. Négy évvel ezelőtt Clinton volt a párt elnökjelöltje.

https://www.instagram.com/p/B-8R4FwIgFW/

Biden azonnal reagált a bejelentésre. Köszönetet mondva Sandersnek, úgy fogalmazott: „a támogatásod nagyszerű, sokat jelent a számomra”.

Tom Perez, a Demokrata Országos Bizottság (DNC) elnöke, azaz a párt vezetője hétfőn – még Sanders bejelentése előtt – a Politico című lapnak adott interjújában arról beszélt: „nincs kétsége”, hogy a demokraták egységesen felzárkóznak Joe Biden mögött.

„Büszke vagyok a párt egyesítése érdekében végzett munkánkra, de tisztában vagyok azzal, hogy még több munkára van szükségünk. A bizalom és a pártegység kiépítése időtlen utazás” – fogalmazott a pártelnök.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »