Az európai piacok figyelmen kívül hagyták a gyenge BMI-adatokat

Lényegesen magasabban nyitottak ma az európai részvénypiacok, egy kicsit későn reagálva a Fed tegnapi bejelentésére. Arra is van remény, hogy az amerikai törvényhozás ma – harmadik próbálkozásra – elfogadja a koronavírus-mentőcsomagot.

A ma közzétett, szörnyű BMI-adatok csak egy kis visszahúzást eredményeztek az európai részvénypiacokon, a főbb indexek máris ledolgozták a visszaesést.

Németország vissza kíván térni a szigorú költségvetési politikához, ha vége a válságnak

Peter Altmaier, a német gazdasági miniszter egy ZDF-nek adott interjúban fejtette ki a német kormány terveit a vírus utáni időszak vonatkozásában. A politikus elmondta, hogy a válság végeztével az ország vissza fog térni a mérsékelt pénzügypolitikához, beleértve az egyensúlyi költségvetést is. Altmaier elmondta, hogy a most felvett adósságokat 2023-tól tervezik visszafizetni. Emlékeztetőül, Németország 2013 óta most először vállal fel új adósságot a 750 milliárdos gazdasági élénkítő csomag finanszírozásának érdekében.

A német tőzsdeindexnek (DE30) végül négy rázós nap után sikerült felfelé elhagynia az overbalance-szerkezet tetejét 9150 pontnál. A francia és német BMI-adatok közzétételekor egy kisebb visszahúzás volt megfigyelhető, de az index ezt is hamar ledolgozta – a DAX jelenleg március 13 óta a legmagasabb értékén forog. A potenciális ellenállási szinteket tekintve a március 12-én látott rövidtávú konszolidációs zónát érdemes figyelni 9700 és 9940 pontnál. A kereskedők magas volatilitásra készülhetnek az amerikai piacnyitáskor (14:30) és az amerikai BMI-adatok közzétételekor (14:45). Ezen kívül az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos hírek mozgathatják még a piacot.

Vállalati hírek

Dominik von Achten, a HeidelbergCement (HEI.DE) vezérigazgatója közölte, hogy az év kezdete az egyik legjobb volt a társaság történetében, részben a kedvező időjárási feltételeknek köszönhetően – ugyanakkor a koronavírus-járvány sok változást hozott. Egyrészről be kellett zárniuk észak-olaszországi üzemeiket, másrészről viszont az alacsonyabb üzemanyagköltségek valószínűleg pozitív hatással lesznek a 2020-as év eredményére.

A Volkswagen (VOW3.DE) úgy döntött, hogy ideiglenesen leállítja a gyártást két mexikói üzemében, a döntést a járvány terjedésének megfékezésével indokolták. A termelés március 30-tól április 12-ig szünetel.

A Thyssenkrupp (TKA.DE) német ipari konglomerátum a 2019/2020-as üzleti évre szóló eredménytervek visszavonásáról döntött. A társaság közölte, hogy a koronavírus-járvány okozta lefordulás miatt nem tudnak megbízható előrejelzést biztosítani.

Az elemzés bővített változata elérhető az XTB weboldalán.

Amennyiben szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »