Merz és Laschet is megpályázza a CDU elnöki tisztségét

Kedden újabb két vezető német politikus – Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai tartományi miniszterelnök és Friedrich Merz, a legnagyobb német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának korábbi vezetője – jelentette be indulását a CDU elnöki tisztségéért.

Így már három ismert politikusról tudható, hogy versenybe száll a CDU április 25-re meghirdetett elnökválasztó kongresszusán. Elsőként – egy héttel korábban – Norbert Röttgen, a Bundestag külügyi bizottságának vezetője jelenttette be indulását.

A két újabb induló ugyanúgy Berlinben, nemzetközi sajtótájékoztatón ismertette terveit, mint Norbert Röttgen, akinek egyébként elemzők szerint a legkisebb esélye van a győzelemre.

https://www.instagram.com/p/B8_Qbx-oLqX/

Armin Laschet az előző, 2018-as elnökválasztás egyik indulójával, Jens Spahn egészségügyi miniszterrel lépett fel. Hangsúlyozta, hogy egyesíteni akarja a pártot, és ennek jegyében győzelme esetén elnökhelyettesnek javasolja Spahnt.

Friedrich Merz kiemelte, hogy míg a kancellár, Angela Merkel támogatójaként számon tartott Armin Laschet a folyamatosságot, ő a megújulást képviseli.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »