A General Motors kivonul az ausztrál, az új-zélandi és a thaiföldi piacokról

A General Motors bejelentette, hogy az év végéig távozik Ausztráliából, Új-Zélandról és Thaiföldről, mivel folytatja azt a gyakorlatot, miszerint elhagyja a gyengén teljesítő piacokat, és erőforrásait inkább az új technológiákra – például az önvezető és az elektromos járművekre – összpontosítja.

A legnagyobb amerikai gyártó elmondása szerint ez a művelet mintegy 1,1 milliárd dollárjába fog kerülni az első negyedévben, amelyből 300 millió dollárt készpénzben kell kifizetnie.

A fent említett piacok elhagyása egyúttal azt is jelenti, hogy az ikonikusnak számító, 164 éves múltra visszatekintő ausztrál Holden márkát kivonják a forgalomból. Bár 2011-ben még a Holden Commodore szedán volt az ország legkelendőbb autója, a márka jövője azóta kétséges, hogy a GM 2017-ben bezárta dél-ausztráliai gyárát.

Tovább olvasom →

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »