XTB-kommentár: A zöld részvények elnyerik a piacok bizalmát

A befektetők fókuszában jelenleg a koronavírus terjedése áll, ami nem is csoda annak fényében, hogy mekkora hatással lehet ez a világgazdaságra. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezniük a háttérben látható, feltörekvő trendekről sem. A klímabarát részvények iránt növekvő érdeklődés mutatkozik és ez a trend folytatódhat a kormányok erőfeszítései és a vagyonkezelők viselkedése nyomán.

A globális közösség által okozott karbon-lábnyom iránti társadalmi tudatosság növekvőben van. Az ausztrál erdőtüzek és az olvadó gleccserek emlékeztetik az embereket arra, hogy ha nem teszünk lépéseket, annak a bolygó látja kárát. A klímaváltozásnak hosszútávon komoly következményei lehetnek az emberiségre nézve, ezért a kormányok megpróbálják felvenni a harcot a jelenséggel, a szennyezők pedig lassan elveszítik a társadalom és a piac bizalmát.

Ez a szituáció lehetőséget tartogat az úgynevezett zöld részvények számára, például a megújuló erőforrásokban érdekelt cégek papírjainak.

A teljes cikk grafikonokkal, kereskedési ötletekkel az XTB weboldalán elérhető.
  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »