Elérte a 3,3 milliót a venezuelai népi milícia létszáma

Elérte a 3,3 milliót Venezuela népi milíciájának létszáma – jelentette be vasárnap Nicolás Maduro venezuelai elnök a La Guaira városában hívei előtt tartott rendezvényen.

„Ma Venezuela és az egész világ előtt bejelenthetem, hogy a népi milícia létszáma elérte a 3 millió 300 ezer főt” – hangoztatta Maduro.

A rendezvényen, amelyet az állami televízió közvetített, az államfő azt is közölte, hogy a milicisták „szervezettek, kiképzettek, felfegyverzettek és készek megvédeni Venezuela területi épségét, függetlenségét és békéjét”. „Célunk 2020-ban, hogy elérjük a 4 milliós létszámot” – húzta alá Maduro.

A közvetlenül az államfő irányítása alatt álló milíciának áprilisban még valamivel több mint kétmillió tagja volt. A félkatonai szervezetet Hugo Chávez néhai venezuelai elnök alapította 2008-ban a biztonsági erők kiegészítéseként.

Caracas, 2019. december 4.
A venezuelai elnöki hivatal, a Miraflores-palota sajtóosztálya által közreadott képen Nicolás Maduro államfő támogatóival találkozik egy kormánypárti megmozduláson Caracasban 2019. december 3-án. A 30 milliós népességű dél-amerikai államban 2013 óta egyre mélyülő gazdasági és politikai válság uralkodik az ország fő exportcikkét jelentő kőolaj alacsony világpiaci ára miatt. Venezuelában általánossá vált az áru- és gyógyszerhiány, jelentős mértékű az elvándorlás.
MTI/EPA/Miraflores-palota

Venezuela történetének egyik legsúlyosabb politikai és gazdasági válságát éli át ennek ellenére a hadsereg egyelőre továbbra is hűségesen támogatja Madurót az ellenzéki többségű, hatalmától megfosztott parlament vezetőjével, Juan Guaidóval szemben, aki januárban Venezuela ideiglenes elnökének kiáltotta ki magát.

Juan Guaidó ellenzéki vezetőt mintegy ötven ország elismerte Venezuela ideiglenes elnökének, köztük az elsők között az Egyesült Államok. Más országok – például Oroszország és Kína – viszont továbbra is Madurót tartják a latin-amerikai ország törvényes vezetőjének.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »