Johnson szerint a Munkáspárt trükközne egy új Brexit-szavazás esetén

Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök szerint Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok szavazataival próbálná visszafordítani a brit EU-tagság megszűnéséről hozott népszavazási döntést.

Johnson pénteken levelet írt Corbynnak, azzal vádolva a legnagyobb ellenzéki erő vezetőjét, hogy manipulálni próbálja a Munkáspárt által célként kitűzött újabb EU-referendum eredményét.

A kormányfő szerint ugyanis a Labour választási programjából az olvasható ki, hogy a párt a Nagy-Britanniában élő kétmillió felnőtt külföldi EU-állampolgárnak is szavazati jogot adna ezen a népszavazáson, márpedig ez „alattomos kísérletet” jelentene a Brexitről döntő 2016-os népszavazás eredményének megsemmisítésére, és így mélységesen antidemokratikus eljárás lenne.

Johnson a Konzervatív Párt által közzétett levélben felszólítja Corbynt, hogy ezt a célját a jövő csütörtöki parlamenti választásokig „gondolja át”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »