Nyolcezer alkalmazottjától válik meg az UniCredit

Az olasz UniCredit pénzintézet kedden tett bejelentése alapján nyolcezer alkalmazott, a foglalkoztatott létszám csaknem egytizedének elbocsátását tervezi 2023-ig.

Az UniCretit teljes működési területén jelenleg 85 ezer alkalmazottat foglalkoztat 4500 fiókjánál. A létszámcsökkentési terv részleteit a pénzintézet regionális bontásban nem hozta nyilvánosságra, az átszervezési program költségigényéből ítélve azonban Németország is érintett lehet.

Az UniCredit költségcsökkentési céllal életbe léptetett átszervezési programja 1,4 milliárd eurós kiadást irányoz előre az idén és jövőre. Ebből 1,1 milliárd euró jut Olaszországra és 300 millió euró Németországra. A bank első kilenc havi eredménybeszámolója alapján Németországban 337 fiókot tart fenn és 9100 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat. A németországi alkalmazottak száma 2015 végén még 15,5 ezer volt.

Az UniCredit a következő években – átszervezési programja miatt – csak csekély növekedéssel számol. A program célja a nyereség és az osztalék növelése, részvények visszavásárlása. A bank 2023-ig ötmilliárd euróra tervezi növelni egyszeri tételek nélküli nyereségét a 2018-as hárommilliárdról. A bank idei tervezett nyeresége 4,7 milliárd euró.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »