A Kaspersky áthelyezi ügyfelei adatainak feldolgozását

Megkezdődött az egyesült államokbeli és kanadai ügyfelek adatfeldolgozási funkcióinak az áthelyezése a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat svájci központjába – tájékoztatta pénteken közleményben a Kaspersky az MTI-t.

A Kaspersky adatfeldolgozó központja tavaly novemberben kezdte meg működését a cég Globális Átláthatósági Kezdeményezése (Global Transparency Initiative) keretében a svájci Zürichben. A svájci adatközpontba elsőként az európai számítógép felhasználóktól beérkező fenyegetésekkel kapcsolatos adatok feldolgozását és elemzését költöztette át a vállalat.

A feldolgozásra kerülő adatokat az ügyfelek önként osztják meg a Kaspersky korszerű, felhőalapú rendszerével, a KSN-nel, amely automatikusan feldolgozza a kiberfenyegetésekkel összefüggő adatokat. Ilyenek például a gyanús vagy korábban nem ismert rosszindulatú fájlok, amelyeket a vállalat termékei elküldenek a KSN-nek automatizált malware-elemzésre.

A pénteki bejelentés szerint a svájci központ megkezdi a Kaspersky egyesült államokbeli és kanadai ügyfelei adatainak a feldolgozását is. A cég egyúttal bejelentette, hogy 2020 januárjában az első latin-amerikai adatfeldolgozó központ is megkezdi a működését –  Sao Paulóban.

A Kaspersky az idén átláthatósági központot nyitott Madridban is, s közölte, hogy az ázsiai-csendes óceáni térségben, Malajziában is nyit ilyen központot. Hozzátette, hogy a létesítmények újabb funkciókkal bővülnek: a központok látogatói tájékozódhatnak a Kaspersky szakmai és adatfeldolgozási gyakorlatairól, és megismerhetik a cég termékportfólióját is.

Mindegyik átláthatósági központban lehetőséget biztosítanak arra, hogy összeállítsák a vállalat szoftverét a forráskódból, és összehasonlítsák azt a nyilvánosan elérhetővel. Ez a lehetőség példátlan mértékű bizalmat teremt a Kaspersky termékei iránt, hiszen a látogatók a vállalat szakembereinek segítségével végezhetik el az összeállítási folyamatot.

A svájci adatfeldolgozó központ tavaly novemberi üzembe helyezésével együtt a Kaspersky Zürichben megnyitotta első Átláthatósági Központját is, amely az arra felhatalmazott szakmai partnerek és felügyeleti intézmények számára biztosít hozzáférést a vállalat termékei forráskódjának, szoftverfrissítéseinek és fenyegetés-észlelési algoritmusainak, valamint egyéb tevékenységeinek áttekintéséhez és értékeléséhez.

A közlemény leszögezi, hogy piacvezető globális kiberbiztonsági vállalatként a Kaspersky mindig is elkötelezetten biztosította a legmegbízhatóbb és legerősebb védelmet ügyfelei adatai számára. A vállalat folyamatosan az ügyfélbiztonság javításán dolgozik, többek között például a digitális bizalomra épülő hatékony adatvédelem kialakításával. Éppen ezért Globális Átláthatósági Kezdeményezése keretében a Kaspersky az adattároló és -feldolgozó infrastruktúráját is átalakítja, és az alapfolyamatokat Oroszországból Svájcba költözteti át.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »