Az új román kormányfő kigyomlálná az államapparátust

Hadat üzent a nepotizmusnak, és meg akarja tisztítani az államapparátust a „pártfogoltaktól” Ludovic Orban, a hétfőn hivatalba lépett új román kormány miniszterelnöke.

Orban szerdán, az első hivatalos kormányülés elején leszögezte: ezentúl kizárólag hozzáértő, feddhetetlen és a polgárok szolgálata iránt elkötelezett tisztségviselőket akar látni a kormányhivatalokban, amelyeket szerinte az ezidáig kormányon lévő szociáldemokraták (PSD) megtöltöttek „ingyenélő” rokonaikkal.

A minisztériumokban létszámstop lép hatályba, és ellenőrzik azokat a kinevezéseket, amelyeket a távozó PSD-kormány a román diplomáciai posztokon eszközölt a napokban.

A jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) által alakított új kormány első intézkedéseként sürgősségi rendeletet hozott a minisztériumok számának csökkentéséről.

Bukarest, 2019. november 4.
Ludovic Orban, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, miután a román parlament szűk többséggel bizalmat szavazott a Klaus Iohannis államfő által felkért Orban kormányának Bukarestben 2019. november 4-én. Orban hivatali elődje, Viorica Dancila szociáldemokrata kormányfő október 10-én bukott meg a parlament bizalmi szavazásán.
MTI/AP/Vadim Ghirda

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »