Folyamatosan érkeznek az orosz csapatok Szíriába

Mintegy 300 újabb orosz katonai rendész és kéttucatnyi Tyigr és Tajfun-U típusú páncélozott jármű érkezett Csecsenföldről Szíriába – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a katonai rendészek a lakosság biztonságát és a közrendet fogják szavatolni, járőröznek, valamint segédkeznek abban, hogy a kurd önvédelmi egységek fegyverzetükkel együtt 30 kilométerre vonuljanak vissza a szíriai-török határtól.

Az Interfax hírügynökség szerint a vlagyikavkazi katonai rendészközpontban kiképzett, hasonló műveletekben tapasztalatot szerzett alegység érkezett az arab országba.

Az október 22-én Szocsiban elfogadott orosz-török memorandum értelmében orosz katonai rendészek járőröznek a szíriai-török határ mentén. A megállapodás után két nappal Moszkvában közölték, hogy a kurd fegyveresek megkezdték a visszavonulást a török határ közeléből.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »