Jó negyedévet zárt a PSA

Nőtt a PSA francia járműgyártó negyedéves bevétele – elsősorban a városi terepjáró modelljei iránti keresletbővülés hatására -, ugyanakkor teljes járműpalettáját tekintve csökkent az eladott autók száma.

A PSA-csoport – amelynek brandje a Peugeot, a Citroen, a DS Automobiles, az Opel és a Vauxhall – szerdán közölte, hogy bevétele a szeptember végével záródott három hónapban éves összevetésben 1 százalékkal, 15,6 milliárd euróra nőtt.

A járműgyártó 674 ezer autót értékesített a negyedévben, ami 4 százalékkal kevesebb a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ebben szerepet játszott, hogy Kínában 41 százalékkal zsugorodtak eladásai, részben annak következményeként, hogy lassult az ázsiai ország gazdasági növekedése, aminek hatására általánosságban is csökkent az autók iránti kereslet.

A PSA közlése szerint Európában 0,1 százalékponttal sikerült növelnie piaci részesedését a harmadik negyedévben.

A konszern előrejelzése szerint idén a világ valamennyi vezető autópiaca zsugorodik: Európában 1 százalékkal, Latin-Amerikában 5 százalékkal, Kínában 7 százalékkal, Oroszországban pedig 2 százalékkal csökkennek majd az eladások. A PSA júliusban Oroszország esetében még két százalékos eladásnövekedéssel számolt.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »