Brexit: nem körvonalazódik semmilyen megállapodás

Jelenleg nem körvonalazódik semmilyen megállapodás az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről – jelentette ki szerdán az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

Michel Barnier az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén hangsúlyozta, hogy ugyan „nagyon bonyolult” lenne, de még lehetséges megegyezni a brit kilépés tervezett október végi dátumáig, ehhez csak politikai akaratra van szükség.

„A mostani formájában nem tudjuk elfogadni a brit kormány javaslatát, amely a működőképes és jogszerű backstop-záradékot egy ideiglenes és hipotetikus megoldásra cserélné” – mutatott rá.

Hozzátette, ő és csapata továbbra is a nap huszonnégy órájában elérhető lesz.

Michel Barnier, az Európai Bizottság brit kiválás ügyében felelős főtárgyalója felszólal az Európai Parlament (EP) Brexit-ügyi vitáján Strasbourgban 2019. szeptember 18-án. MTI/AP

Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke leszögezte, hogy még nem zárható ki a rendezett kiválás lehetősége, erre lenne még esély elméletileg, ugyanakkor aláhúzta, hogy nem tartja elfogadhatónak a London által kezdett „egymásra mutogatást”, ehelyett szerinte a megoldásra kellene fókuszálni.

„Soha nem lesz az Európai Unió által preferált forgatókönyv, azonban a kemény Brexit kockázata valós, és lényegében a brit kormány döntésén múlik” – mondta.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »