A Deutsche Bank drasztikus kamatcsökkentésre számít a Fed részéről

A Deutsche Bank azzal számol, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed a következő egy évben jelentősen csökkenti az alapkamatot és hogy lassul az amerikai gazdaság növekedése.

A Deutsche Bank legújabb előrejelzése szerint a Fed 100 bázispontú kamatcsökkentést hajt végre és az amerikai hazai össztermék (GDP) növekedése 1,5 százalék alá gyengül 2020 közepéig. Ez a forgatókönyv arra az esetre vonatkozik, ha nem romlik tovább a kereskedelmi kapcsolat Kína és az Egyesült Államok között.

„A helyzet eszkalálódása esetén nullára csökkenhet az amerikai alapkamat, a gazdaság pedig mérsékelt recesszióba süllyedhet” – vélte David Folkerts-Landau, a Deutsche Bank vezető közgazdásza.

A második negyedévben évesítve 2 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság az első negyedévi 3,1 százalék bővülés után.

A Fed július végén 25 bázisponttal 2,00-2,25 százalékra csökkentette a 2018 decembere óta érvényes 2,25-2,50 százalékos irányadó dollárkamatsávot. A Fed legközelebb szeptember 18-án dönt a kamatról.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »