A brazil elnök tovább rombolja országa környezetvédelmi politikáját

Jair Bolsonaro brazil elnök egy környezetvédelmi kérdésekben vele egyetértő, kevéssé ismert és kollégái által sokat bírált ügyészt, Augusto Arast jelölte főügyésznek – jelentették hírügynökségek. A jelölést a szenátusnak is jóvá kell hagynia.

Bolsonaro újságíróknak nyilatkozva azt mondta: azért jelölte Arast a fontos tisztségre, mert ő is azon a véleményen van, hogy a környezetvédelmi szempontoknak nem szabad a mezőgazdaság-fejlesztés útjában állniuk. Össze kell egyeztetni a környezetvédelmet a gazdák érdekeivel. „A választásom miatt bírálnak engem a médiában, ebből látszik, hogy jól döntöttem” – jelentette ki.

Az elnök Aras jelölésével szakított azzal a 2003 óta élő hagyománnyal, miszerint az államfő a legfőbb ügyész személyét a szövetségi ügyészek által összeállított három fős listából választja ki. A szövetségi ügyészek szövetsége antidemokratikusnak nevezte a lépést, és felszólította tagjait, hogy hétfőn tiltakozzanak ellene.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A brazil elnököt is megégethetik az esőerdőt pusztító tüzek

Indul a brazil elnök környezetvédelmi politikája

Forrás: MTI/Reuters/AFP

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »