Seehofer megvonná a menedékjogot a hazalátogató szíriaiaktól

Horst Seehofer német belügyminiszter megvonná a menedékjogot a hazájukba látogató szíriai állampolgároktól.

A politikus hétfői német beszámolók szerint hangsúlyozta, hogy „aki szíriai menekültként rendszeresen Szíriában tölti a szabadságát, nem hivatkozhat komolyan arra, hogy Szíriában üldözik. Az ilyen emberektől meg kell vonni a menedékjogot”.

Elmondta, hogy a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) felülvizsgálja valamennyi szíriai állampolgár jogállását, akikről kiderül, hogy a hazájukban jártak.

A tárcánál szoros figyelemmel követik a szíriai fejleményeket, és a közel-keleti arab országba irányuló kitoloncolásokat is végrehajtanak, ha a körülmények ezt megengedik – idézte a német sajtó a miniszter nyilatkozatát.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A BAMF kimutatása szerint a 2015-ben elmélyült nemzetközi migrációs válság kezdete óta nagyjából 550 ezer szíriai állampolgár nyújtott be menedékjog iránti kérelmet a hivatalnál. Legnagyobb részük Németországban maradásra feljogosító menedékjogi státuszt szerzett.

A hivatal az idén tavasszal frissítette a polgárháború sújtotta Szíriáról szóló országjelentését: megállapítása szerint már nem áll fenn az ország teljes területére kiterjedő fegyveres konfliktus, összecsapások már csak néhány régióban vannak.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »