Az EU humanitárius segélyt küld a dél-ázsiai árvízkárosultaknak

Az Európai Unió 10,5 millió euró humanitárius segély folyósításáról döntött a Dél-Ázsia-szerte pusztító áradások és földcsuszamlások miatt nélkülözők számára – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos közölte, hogy a megítélt összeg magában foglalja azt az 1,5 millió eurós segélyt is, amelyet az EU a Bangladesben élők megsegítésére juttat, az ázsiai ország mintegy harmada ugyanis víz alatt áll. A fennmaradó összegeket a Nepálban és a Fülöp-szigeteken élőket segítő szervezetek kapják munkavégzésük biztosításához.

A támogatások a károsultak legfontosabb szükségletei – élelmiszer-, ivóvíz-, egészségügyi ellátás – mellett az árvizek és a földrengések okozta károk közül a leghalaszthatatlanabbak orvoslását is fedezi – közölte az uniós biztos.

Morigaon körzet, 2019. július 20.
Gyógyszert osztanak a helybelieknek egészségügyi dolgozók az északkelet-indiai Asszám állam Morigaon körzetében 2019. július 20-án. Az árvíz 5,7 millió embert érint a 31 milliós népességű Asszámban, ahol több mint 150 ezer kitelepített lakos húzza meg magát a kormány által létrehozott átmeneti táborok valamelyikében. A monszunesők okozta áradásoknak és földcsuszamlásoknak eddig legkevesebb kilencven halálos áldozata van Asszámban.
MTI/EPA

A pusztító áradásoknak és földcsuszamlásoknak eddig legalább 200 halálos áldozatuk van, a monszunesők keltette árvizek összesen mintegy hétmillió embert érintenek Indiában, Nepálban és Bangladesben.

A Dél-Ázsiában júniustól szeptemberig tartó monszunidőszak heves esőzésekkel jár, rendszeresen okoz árvizeket és földcsuszamlásokat. Az emberek millióit érintő természeti csapásokban több százan vesztik életüket évente, és sokuknak el kell menekülniük lakhelyükről.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »