Kisebbségi kormánya lesz Dániának

Szerdára virradóra megállapodás született a Mette Frederiksen vezette dán szociáldemokraták kisebbségi kormányáról.

A dán Szociáldemokrata Pártnak majdnem három hetes egyeztetéseket követően sikerült a baloldali blokkhoz tartozó erőkkel megállapodásra jutni.

„Célba értünk” – jelentette ki röviddel hajnal előtt Frederiksen a leendő kormányát támogató baloldali pártok vezetőivel tartott sajtótájékoztatóján. „Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem: három hetes tárgyalásokat követően megvan a többségünk a kormányalakításhoz” – emelte ki.

Frederiksen – mint azt már kampányában jelezte – tisztán szociáldemokrata kisebbségi kormányt fog alakítani a kisebb baloldali pártok külső támogatásával.

Koppenhága, 2019. június 6.
Mette Frederiksen, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt vezetője a pártja eredményváró rendezvényén a dán parlamenti választások estéjén Koppenhágában 2019. június 5-én. Az élen végző Szociáldemokrata Párt a voksok 26,1 százalékát szerezte meg.
MTI/EPA/Liselotte Sabroe

A június 5-i parlamenti választásokon az élen végző Szociáldemokrata Párt a voksok 26,1 százalékát szerezte meg, s azóta folytatott tárgyalásokat a baloldali táborhoz tartozó szociálliberális Radikális Baloldallal (RV), a Szocialista Néppárttal (SF), illetve a baloldali-zöld Egységlistával (EL) egy lehetséges együttműködésről.

Lars Lokke Rasmussen leköszönő dán miniszterelnök már a választások estéjén elismerte vereségét.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »