Az új orosz szankciók nehéz helyzetbe hozzák az ukrán elnökjelölteket

Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra – jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Gorkiban, a csütörtöki kormányülésen.

Moszkva emellett megtiltja az ukrán gép-, könnyű- és fémfeldolgozó-ipari termékek importját – ennek a behozatalnak az értéke tavaly megközelítette a 250 millió dollárt.

„Kénytelenek vagyunk megvédeni érdekeinket. Ezzel kapcsolatban kormányrendeletet írtam alá” – mondta Medvegyev. „Véglegesítjük azon áruk listáját, amelyeket ez év június elsejétől kizárólag külön engedély alapján lehet majd kivinni Ukrajnába – közölte az államfő, hozzátéve, hogy ezek közé tartoznak a tüzelőanyagok is.

A múlt héten az ukrán kormány újabb szankciókat fogadott el Oroszország ellen, a kijevi kabinet egyebek között megtiltotta a befőttesüvegek, az üvegpalackok, a formalin és más árucikkek behozatalát.

Az orosz szankciók kiterjesztését Medvegyev három nappal az ukrán elnökválasztás második fordulója, és egy nappal a jelöltek tervezett vitája előtt jelentette be.

  • Előzmények:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »