Manfred Weber szerint idén is a menekültkérdés a legfőbb téma

A menekültkérdés a 2019-es választási év első számú témája – mondta az európai parlamenti (EP-) választással kapcsolatban Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje egy szerdai bajorországi beszédében.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa Passauban pártja hagyományos hamvazószerdai gyűlésén kiemelte, hogy az EPP és a CSU „három világos üzenetet” küld a választóknak a menekültkérdés kezeléséről.

Az első az, hogy pontosan tudni kell, ki tartózkodik az EU területén, ezért gondoskodni kell a külső határ ellenőrzéséről – mondta Manfred Weber. A bolgár-török határon épített kerítésről szólva hangsúlyozta: támogatást, és nem bírálatot érdemelnek azok a politikusok, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy ne az embercsempészek, hanem a határvédelmi szervek döntsék el, ki léphet be az EU-ba.

A második az, hogy az EU továbbra is fogad menekülteket, korlátozott időre és előre meghatározott létszámú csoportokban. A harmadik üzenet pedig, hogy tenni kell Afrika fejlődéséért, mert „Európának nem lehet jó jövője, ha Afrikának kaotikusan és rosszul megy a sora”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »