Egyre több német város vezetne be dízeltilalmat

A városi behajtási tilalom elrendelésének elkerülése érdekében a koros dízelautók műszaki átalakítására tett erőfeszítéseik megduplázására szólította fel az autógyártó vállalatokat a német városok képviseleti szervezete, a Deutscher Städtetag.

Egyre gyarapodik azoknak a német városoknak a listája, ahol bírósági végzés miatt a levegő tisztaságának a megóvása érdekében el kell majd rendelni a nem a legújabb környezetvédelmi besorolással rendelkező dízelautók közlekedési tilalmát.

Szerdán Mainz városával gyarapodott a potenciális helyszínek listája.  Berlinben, Hamburgban, Stuttgartban és Frankfurtban a helyi hatóságok egy bírósági elvi állásfoglalás alapján a jövő év elejétől behajtási tilalmat rendeltek el, vagy készülnek elrendelni a korosabb dízelautókra.

„Elég volt az időhúzásból és az obstrukcióból” – jelentette ki Helmut Dedy, a Deutscher Städtetag igazgatója a dpa hírügynökségnek adott interjúban. „Az autóiparnak össze kellene már szednie magát és tennie valamit az emberek egészsége érdekében, hogy jövőhöz juttassák a dízelautók tulajdonosait is” – fogalmazott.

Véleménye szerint sem az autóipar, sem a német politika nem vette eléggé komolyan a városok növekvő, különösen a nitrogén-oxidok által okozott légszennyezésének a problémáját. Az idősebb dízelautók forgalomból való kivonását támogató intézkedéseket – beleértve új modellre cserélésüket és műszaki felújításukat is – ezért is minél előbb életbe kellene léptetni annak érdekében, hogy el lehessen kerülni a behajtási tilalom alá eső területek szövevényes labirintusának a kialakulását.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »