Trump volt ügyvédje visszatért a Demokrata Párthoz

Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen újra csatlakozott a Demokrata Párthoz – jelentette be helyi idő szerint csütörtökön este Cohen ügyvédje.

Lanny Davis ügyvéd Twitteren közölte ügyfele döntését, és azt írta, hogy Cohen azért hagyta ott a Republikánus Pártot, hogy így is jelezze elhatárolódását „a jelenlegi kormányzat értékrendjétől”. Michael Cohen a saját Twitter-oldalán megismételte ügyvédje bejegyzését és csatolta az Axios hírportál erről szóló információját is.

Cohen éveken keresztül a Demokrata Párt híve és regisztrált választója volt. 2017-ben azonban változtatott ezen: republikánus lett. „Egy nagyszerű ember kellett ahhoz, hogy megtegyem ezt a váltást” – írta akkor Twitter-bejegyzésében Donald Trumpra utalva. Ezt követően Cohen a Republikánus Párt helyettes pénzügyi igazgatója volt, s erről a posztról csak az idén mondott le, amikor a gazdasági ügyei miatt bűnügyi vizsgálat indult ellene.

Michael Cohen, aki Donald Trump személyes ügyvédje volt, az idén augusztusban bűnösnek mondta magát nyolc rendbeli bűncselekményben, köztük adóelkerülésben, banki csalásban, illetve a kampányfinanszírozási törvény megsértésében. Egyúttal jelezte, hogy hajlandó együttműködni a Robert Mueller vezette különleges bizottsággal, amely a Donald Trump kampánycsapatának tagjai és orosz tisztségviselők között a 2016-os elnökválasztási folyamat során történt esetleges összejátszást hivatott feltárni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »