Túl sok a csomag, szigorít a Ryanair

A Ryanair idén már másodszor változtat a csomagokra vonatkozó szabályzatán – a novembertől életbe lépő szigorítás oka az, hogy a légitársaság nem tudta tartani a menetrendet a jelenlegi megoldással, így szigorúbb és drágább rendszer kerül bevezetésre. 

Európa legnagyobb fapados légitársasága eddig meglehetősen megengedő volt a csomagok tekintetében, az utasok díjmentesen vihettek magukkal egy kézipoggyász méretű gurulós bőröndöt és egy kisebb táskát, melyekből ugyan a nagyobbikat a beszállókapunál sok esetben le kellett adni a csomagtérbe, de ettől függetlenül ingyen szállították.

Éppen ez okozta a problémát, az utasok nagy része ugyanis ezt a megoldást választotta, ami viszont a járatok indulását hátráltatta, mivel ez esetben későn, a tervezett indulás előtt rövid idővel kellett a csomagtérben elhelyezni viszonylag nagyszámú csomagot.

A Ryanair így a változtatás mellett döntött, november 1-től csak egy közepes méretű, maximum 10 kg súlyú kézipoggyász lesz ingyenesen szállítható, a gurulós bőröndöket – a Wizzair szabályozásához hasonlóan – csak elsőbbségi beszállás megvásárlása mellett lehet majd felvinni az utastérbe, a megvásárolható elsőbbségi beszállások száma pedig 95-ben lesz maximálva.

A Ryanair közlése szerint a lépés kizárólag a pontosság növelését szolgálja, de nem nehéz kiszámolni, hogy az eredményességre is pozitív hatással lesz.

  • Kapcsolódó cikkeink:

“Ebben az évben kihívást jelent a pontosság” – mondta el Kenny Jacobs, a légitársaság vezető marketingese. „Rá kellett jönnünk, hogy bár szívesen ajánlottuk fel a két ingyenes szállítható csomagot, ez gondot okozott a beszállításánál, így a pontosság rovására ment.”

“A rakodótérben szállított csomagok átlagos súlya jelenleg 12.5 kg. Azt gondolom, hogy az utasok mostantól egy kicsit könnyebb csomagokat fognak hozni és kihasználják a 10 kg alatti csomagokra vonatkozó alacsonyabb díjakat.”

A gurulós bőröndök szállítására tehát a legolcsóbb megoldás a „priority boarding”, azaz elsőbbségi beszállás választása lesz, ennek díja 6 font, ha erről esetleg lemaradtunk, akkor 8 fontért lehet feladni a poggyászt, a nagyobb, legfeljebb 20 kg-os csomagokért pedig 25 fontot kell fizetni.

Forrás: The Independent

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »