Eddig 388 milliárd dolláros kárt okozott a szíriai háború

Legkevesebb 388 milliárd dolláros kárt okozott eddig Szíriában a több mint hét éve tartó polgárháború – közölte szerdán az ENSZ. Az erre vonatkozó becsléseket az ENSZ Nyugat-Ázsiai Gazdasági és Szociális Bizottsága (ESCWA) tette közzé egy több mint 50 szíriai és nemzetközi szakértő részvételével tartott bejrúti gyűlést követően.

Szíriában 2011 óta pusztít a több ország beavatkozásával folyó polgárháború, amely eddig több mint 350 ezer ember életét követelte, a lakosság több mint fele pedig elmenekült az országból.

Bassár el-Aszad szíriai elnök kormánya jelenleg az ország területének kétharmadát tartja ellenőrzése alatt, a fennmaradó területeket az amerikai támogatású kurd fegyveresek vagy a számukban drámaian megfogyatkozott kormányellenes lázadók és iszlamisták uralják. Ez utóbbi kettő – egyes délnyugati és keleti területeket leszámítva – leginkább az északnyugati tartományban, Idlíbben van jelen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán kiadott közleménye szerint legkevesebb 700 ezer ember válhat földönfutóvá abban az esetben, ha fokozódnak a harcok Idlíb tartományban.

Aszad nemrég bejelentette: a kormányerők egyik következő csapásiránya Idlíb tartomány lesz. Szavai szerint a tartomány elsődleges fontosságú lesz a szíriai hadsereg terroristák ellen folytatott harcában.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AFP/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »