Új piacvezető vállalat születik a brit kiskereskedelmi szektorban

Egyesül a második és a harmadik legnagyobb brit kiskereskedelmi cég, a Sainsbury és az Asda. Ennek hatására létrejön a legnagyobb ágazati vállalat, maga mögé szorítva az eddig vezető Tescót.

A Sainsbury hétfőn közölte, hogy megveszi a jelenleg az amerikai Walmart brit leánycége tulajdonában álló Asdát úgy, hogy az amerikai tulajdonosnak 2,98 milliárd fontot ad készpénzben, továbbá 4,3 milliárd font értékű részvényt ad át, amivel a Walmart az egyesülő kiskereskedelmi vállalatban 42 százalékos tulajdonos lesz.

Legfrissebb adatok szerint a Tesco piaci részesedése a brit kiskereskedelmi piacon 25 százalék, a Sainsbury-é 13,8 százalék, az Asdáé pedig 12,9 százalék.

A közös vállalatban a Sainsbury és az Asda is megtartja hálózati nevét, ugyanakkor azt ígérik, hogy az egyesülés révén csökkenő költségek hatására mérséklődnek a bolti árak.

Forrás: MTI/Reuters/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »