Nem változtat monetáris politikáján a svájci jegybank

A svájci központi bank (SNB) nem változtat ultra-laza monetáris politikáján, amire részben az erős frank miatt van szükség – mondta a svájci jegybank elnöke egy csütörtöki lapinterjúban.

Thomas Jordan a Corriere del Ticino című svájci lapnak azt mondta, hogy részben az erős frank és az alacsony infláció miatt van szükség a jelenlegi monetáris politika fenntartására.

A svájci jegybank negatív alapkamatot alkalmaz. A látra szóló betéti kamatot mínusz 0,75 százalékon, a három havi svájci frank célsávot pedig a LIBOR mínusz 1,25 – mínusz 0,25 százalékon tartja.

Az SNB szerint a változatlanul fennálló geopolitikai kockázatok miatt van szükség továbbra is a svájci frank iránt befektetési menedékként jelentkező kereslet kordában tartására negatív, azaz „büntető” kamatokkal.

Thomas Jordan a csütörtökön megjelent lapinterjúban arról is szólt, hogy a „jelentősen túlértékelt” svájci frank árfolyamának védelmére, indokolt esetben az SNB továbbra is kész intervencióra a devizapiacon.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »