Jó évet zárt az InterContinental, emelkedik az osztalék

Az InterContinental Hotels Group Plc brit szállodaipari cég, amely a vártnál magasabb profitnövekedést ért el tavaly, 400 millió dollárt juttat vissza osztalék formájában a befektetőknek.

Az InterContinental Hotels Group (IGH) 4 százalékkal magasabb adózott eredményt ért el tavaly, mint egy évvel korábban. A 707 millió dolláros profit némileg meghaladta az elemzők által várt 695 millió dollárt. 2015-ben 680 millió dollár volt a cég profitja.

Az IHG-hoz tartozik többek között a Crowne Plaza, a Holiday Inn és az InterContinental szállodalánc.

A cég kedden azt közölte, hogy tavaly a szektorban az egyik legfontosabb mérőszám, a RevPAR, azaz az egy kiadható szobára jutó árbevétel 1,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a tavalyi utolsó három hónapban. A harmadik negyedévben 1,3 százalékos növekedést jegyeztek fel éves összevetésben.

A RevPAR értéke a szállodák teljesítményének összehasonlítására alkalmas, minél magasabb az érték, annál jobb eredményekre utal.

A tavalyi teljesítmény alapján az osztalékot a második negyedévben fizetik ki, mely a korábbinál 11 százalékkal magasabb, 94 cent részvényenkénti összeget jelent.

Még több Vállalati hír itt.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »