Nem igazán kedvelik a tűzszünetet Szíriában

Szíriai harci repülőgépek ismét légicsapásokat intéztek vasárnap a felkelők uralta Barada-völgyben levő célpontok ellen Damaszkusztól északnyugatra – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szíriai kormányerők csaknem 24 órás szünet után újították fel a támadásokat, azaz – ha a kisebb összetűzéseket nem számoljuk, akkor egy napig sikerült tartani a tűzszüneti megállapodást. Szombaton több szíriai felkelőcsoport is azzal fenyegetőzött, hogy felmondják az orosz-török közvetítéssel létrejött – péntek óta hatályos – általános tűzszünetet, ha a kormányerők és szövetségeseik továbbra is megsértik azt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Éjféltől jön a tűzszünet Szíriában, az USA kimarad

Ki mit akar elérni Szíriában? Forgatókönyvek a jövőre

A kiterjedt helyi aktivistahálózattal bíró OSDH, illetve egy, a Hezbollah libanoni szervezet irányítása alatt álló katonai médium közlése szerint az elmúlt napban több száz civil távozott a Barada-völgyből a kormányerők ellenőrzése alatt levő területekre.

Eközben török harci gépek és a tüzérség csapást mért Szíriában az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásaira, 22 fegyverest megöltek, az orosz légierő pedig az el-Bábtól nyolc kilométerre délnyugatra fekvő meg Dajr Kak településnél támadta a szélsőségeseket és megsemmisítették a dzsihadisták több állását – közölte a török hadsereg hétfőn.

A NATO-tag Törökország négy hónapja kezdett hadműveletet azért, hogy eltávolítsa az Iszlám Állam fegyvereseit a török-szíriai határ térségéből, de a NATO-tól nem kaptak támogatást, így most az orosz légierő támogatja őket a harcban.

Forrás: MTI / Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »