Újabb vétóra készül Oroszország Aleppó ügyében

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként meg fogja vétózni azt a Franciaország által benyújtott határozattervezetet, amelynek értelmében nemzetközi megfigyelőket küldenének a kelet-aleppói evakuálások felügyeletére és a városrészben maradt civilek védelmének biztosítására – közölte vasárnap Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet.

„Nem tudjuk támogatni a tervezetet, nem hagyhatjuk, hogy elfogadják, mert az egy katasztrófa, de a Biztonsági Tanács jóváhagyhat ma egy másik dolgot, amely ugyanezeket a célokat szolgálja” – mondta a diplomata újságírók előtt, további részleteket azonban nem árult el.

Az ENSZ BT, amelynek 15 ország a tagja, helyi idő szerint délelőtt 11 órakor ül össze New Yorkban, hogy szavazzon a francia határozati javaslatról.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A szíriai kormányerők bevették Aleppót

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »