OPEC megállapodás eredménye: éves csúcson a Brent olaj ára

Tavaly október óta legmagasabb szintre emelkedett a Brent olajfajta hordónkénti ára.

Percekkel 17 óra után az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 4,18 százalék (2,26 dollár) emelkedéssel 54,1 dolláron állt februári határidőre. Utoljára tavaly október 9-én jegyezték 54 dollár fölött a Brentet.

A Brent ára szerdán reggel 48 dollár alatt állt. Azóta folyamatosan emelkedik arra a szerdai bejelentésre, hogy az OPEC megállapodott a napi termelés visszafogásáról 1,164 millióval, 32,5 millió hordóra. Az intézkedés januárban lép életbe. Az OPEC azt szeretné, ha a szervezeten kívüli olajexportálók is csatlakoznának a szerdai megállapodáshoz.

Itt arról írtunk, hogy Oroszország a november-decemberi szintet veszi alapul a kőolaj kitermelésének csökkentését célzó megállapodásban – közölte Alekszandr Novak energiaügyi miniszter csütörtökön újságírókkal beszélgetve.

Az olajkitermelési kvóták csökkentésével nem mindenki ért egyet, ezért felfüggeszti OPEC tagságát Indonézia – jelentette be az ország energiaügyi minisztériuma csütörtökön. Bővebben erről itt olvashat.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »