Bármit csinálnak, egyre olcsóbb az olaj

A kőolaj árában nem mutatkozott meg, hogy illetékesek szerint sikeresen zárult kedden az OPEC olajtermelésének csökkentéséről Bécsben tartott szakértői szintű egyeztetés, szerdán az árak a keddi záróérték alatt mozogtak.

A két napon át zajló szakértői szintű egyeztetés után OPEC-források azt mondták, hogy „nagyon sikeres volt az egyeztetés”. Hozzátették: A szakértői bizottság a jelentést eljuttatja megvitatásra az OPEC november 30-ikai miniszteri ülésére.

Az OPEC líbiai képviselője azt mondta, sikerült konszenzust elérni a további lépésekről. A kőolaj ára azonban nem reagált az elviekben árat emelő bejelentésekre, mert nem hozták nyilvánosságra,  hogy a szakértők mit javasoltak a minisztereknek.

Úgy tudni, hogy a javaslat 4-4,5 százalékkal csökkentené a szervezeti szintű olajtermelést a jelenlegi napi mintegy 34 millió hordóról. Az intézkedés azonban nem vonatkozna Líbiára és Nigériára. Több forrás is azt állította, hogy a termeléscsökkentésre vonatkozó javaslatot Irak és Irán „csak fél szívvel” támogatja. Nélkülük viszont nem lesz megállapodás november 30-án. Szerdán reggel az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 12 cent csökkenéssel, 49 dolláron állt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »