Újra a 40 dolláros szintet közelíti az olajár

Pénteken 17 óra után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3,23 százalék csökkenéssel 44,35 dolláron, augusztus 11-e óta legalacsonyabb szinten állt, ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai  könnyűolajfajta hordónkénti ára 3,29 százalék eséssel, 43,19 dolláron állt, de a nap folyamán 43 dolláron is járt. 

A mai csökkenéssel újra az augusztusi szintekre esett vissza a kőolaj ára, mivel a befektetők attól tartanak, hogy az OPEC november végi bécsi megbeszélésén mégsem sikerül megállapodni a termelés csökkentéséről, így belátható időn belül nem áll helyre a piaci egyensúly.

Októberben az OPEC-tagországok ismét rekordszintre növelték termelésüket, egyes országok pedig már jelezték, hogy különböző okok miatt nem kívánnak részt venni a termeléscsökkentésben.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »