Évekig rossz passzban lehet a brit gazdaság

Londoni pénzügyi elemzők szerint tartósan gyenge növekedési időszak előtt áll a brit gazdaság, mivel a fogyasztás és a beruházások lendülete is várhatóan kifullad a következő években.

Az EY – korábbi teljes nevén Ernst & Young – könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég ITEM Club nevű londoni gazdasági kutatóintézetének hétfőn közzétett új, átfogó őszi előrejelzése szerint a legutóbbi aktivitási adatok arra vallanak ugyan, hogy a brit gazdaság átvészeli az EU-tagságról júniusban tartott, a kilépést pártolók által szűk többséggel megnyert népszavazás sokkját, ez azonban „csalóka benyomásnak bizonyulhat”, és a font meredek gyengülése már a közelgő bajok előjele lehet.

Az ITEM Club londoni elemzői az idei évre még 1,9 százalékos GDP-növekedést várnak, de azt is valószínűsítik, hogy jó ideig ez lesz a brit gazdaság legjobb éves teljesítménye. A cég jövőre alig 0,8 százalékos növekedéssel számol, és 2020-ra is csak 1,8 százalékig visszagyorsuló növekedési ütemet jósol.

Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »