Törökországban a helyzet változatlan

Már több mint 26 ezer gyanúsítottat vettek őrizetbe eddig a török hatóságok a július 15-ei katonai puccskísérlet miatt – mondta Bekir Bozdag igazságügyi miniszter kedden Ankarában. Július 29-én Efkan Ala belügyminiszter még 18 ezer őrizetbe vett emberről számolt be.

A 26 ezer emberből Bozdag tájékoztatása szerint 16 ezernek az előzetes letartóztatását is elrendelte az igazságszolgáltatás. A hatalomátvételi kísérletet követően bevezetett három hónapos rendkívüli állapot egyik rendelete értelmében a rendőrség a gyanúsítottakat legfeljebb harminc napig tarthatja őrizetben a korábbi négy nap helyett.

Turkey

A török igazságügyi miniszter arra figyelmeztette Washingtont a puccskísérlet kitervelésével vádolt, önkéntes amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok kiadatásával kapcsolatban, hogy ne áldozza fel a kétoldalú kapcsolatát Ankarával egy „terrorista” miatt. Hangsúlyozta: erős Amerika-ellenes hangulat uralkodik a török lakosság körében a két NATO-szövetséges ország közötti vita okán. „Az Egyesült Államoknak Törökország vagy Gülen barátsága a fontos?” – tette fel a kérdést Bozdag.

További cikkeink a témában: 

Fethullah Gülen hitszónok kiadatását sietteti Ankara

Török miniszterek próbálnak nyomást gyakorolni Gülen kiadatása ügyében

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »