Az easyJet több mint ezer járatot törölt

Növekvő utasforgalom mellett csökkent az easyJet angol diszkont légitársaság árbevétele a harmadik negyedévben, a cég több mint ezer járatot volt kénytelen törölni.

A légitársaság csütörtökön közzétett üzleti jelentésében azt írta, hogy utasforgalma 5,8 százalékkal 20,2 millióra nőtt, ugyanakkor árbevétele 2,6 százalékot csökkenve 1,1 milliárd fontot tett ki. A légitársaság üzemelési költségei minimálisan emelkedtek, 1 milliárd 25 millió fontról 1 milliárd 69 millió fontra. A cég üzemi és adózott eredményt nem közölt.

Jelentésében az easyJet hangsúlyozta, hogy a légiforgalmi irányítók sztrájkjai, a Gatwick-repülőtér kifutópályájának lezárása és egyéb események miatt 1221 járatot kellett törölnie, ez 31 millió fontba került.

A Wizzairnél nincsenek ilyen jellegű gondok, az első negyedéves eredményeiről itt számoltunk be, de az International Airlines Group (IAG) sem panaszkodhat, a korábbi tájékoztatásuk szerint júniusban 9,4 millió utasa volt légicégeinek, 7,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Erről bővebben itt olvashat.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »