Az OTP leányvállalata, a DSK lett Bulgária legjobb bankja

Az OTP-leány DSK Bank lett Bulgária legjobb bankja, immár a harmadik egymást követő évben a Euromoney nemzetközi pénzügyi folyóirat felmérésében – közölte a pénzintézet csütörtökön az MTI-vel.

A Euromoney pénzügyi magazin Euromoney Kiválósági Díjat idén 25. alkalommal ítélték oda a pénzügyi szektor legkiemelkedőbb tagjainak szerte a világban. A közlemény szerint a forgalmon és a nyereségen kívül az idén a díjazottak kiválasztásakor a bank növekedési képességét és a piaci környezethez, a szabályozási feltételekhez és az ügyféligényekhez történő alkalmazkodási képességét is figyelembe vették.

A külföldi leánybankok közül tavaly a bolgár járult hozzá a legnagyobb mértékben az OTP csoport éves eredményéhez, rekordnagyságú 52,5 milliárd forintos adózott eredményével, ami 34 százalékkal magasabb az előző évinél. A bank honlapján közölt beszámoló szerint a DSK Bank tavaly 305,8 millió leva adózás utáni eredményt ért el, miközben a bolgár bankpiacon részesedését 11,7-ről 12,7 százalékra növelte, amivel a második legnagyobb bank Bulgáriában. A több mint 3700 munkatársat foglalkoztató pénzintézet konszolidált eszközállománya több mint 11 százalékkal 11,112 milliárd levára (mintegy 5,5 milliárd euró) nőtt 2015-ben.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »