1294 fő az ukrán hadsereg nem harci vesztesége két év alatt

A terrorellenes művelet (ATO) kezdete óta eltelt két esztendő során az Ukrán Fegyveres Erők nem harci veszteségei 1294 katonát tettek ki, ezen belül 405 halála betegség következménye – jelentette ki Anatolij Matyiosz, a legfőbb ügyész helyettese, katonai főügyész az 5 Kanal hírtelevízió műsorában, írja a Kárpátalja az Ukrajinszka Pravda beszámolója alapján.

„A 2014–2016-os időszakban a következő visszafordíthatatlan veszteségeket jegyezték fel: 1294 katona vesztette életét, akiknek a halálát nem visszafordíthatatlan harci veszteség okozta. Ezek az alábbi okokból következtek be: közlekedési balesetek – 112 eset; mérgezés, többek között kábítószerekkel és szeszesitallal – 96 eset; öngyilkosság – 259 eset; szándékos emberölés (amikor egymást ölték meg) – 121 eset; balesetek, sérülések – 148 eset; fegyverek és lőszerek kezelésére vonatkozó, illetve tűzvédelmi előírások megsértése – 111 eset; biztonsági intézkedések megsértése – 40 eset; megbetegedések (amikor betegség következtében állt be a halál) – 405 eset; egyéb okok – 2 eset” – mondta el az ügyész.

Matyiosz hangsúlyozta: „Mire vall ez, különösen a 405 betegség? Ez a sorozóbizottság minősége, mert a falusi, járási vagy egyéb orvos úgy gondolta, hogy Ivánnak, akinek nincs munkája, el kell mennie szolgálni, és ő egészséges, miközben a tuberkulózis nyílt formájának vagy valami egyébnek a tüneteit mutatja”.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy június 9-én a Csernyihiv megyei Honcsarivszke nagyközség melletti katonai lőtéren ismeretlen tárgy detonációja következtében két katona életét vesztette, egy harmadik pedig megsérült – számolt be a Kárpátalja című újság internetes portálja.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »