Lemondásra szólította fel az EMNP elnökségét a párt választmányi elnöke

A vasárnapi önkormányzati választásokon való rossz szereplés miatt azonnali lemondásra szólította fel az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnökségét Sorbán Attila, a párt választmányi elnöke.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében Sorbán Attila úgy értékelte, hogy a választások „csúfos vereséget” hoztak az EMNP-nek a párt céljait és potenciálját figyelembe véve. Szerinte az alacsony részvétel azt bizonyítja, hogy az EMNP nem tudta hitelesen eljuttatni a választópolgárokhoz az üzenetét, és nem sikerült a jelenlegi politikai elittel szemben alternatívát kínálnia. Úgy vélte, ezért a felelősség a párt elnökségét és országos vezetését terheli.

„Az elmúlt két év során elmulasztott munka, a belső ellenzék kiszorításának káros hatásai, az országos szintű szervezetlenség, és az elmúlt két (sőt négy év) sorozatos téves döntései vezettek ide” – értékelte Sorbán Attila.

Úgy vélte, az erdélyi magyarság létérdeke, hogy egy hiteles és változtatni képes jobboldali erő olyan alternatívát tudjon számára kínálni, amely képes megakadályozni a Romániában zajló magyarellenes megnyilvánulásokat, és képes a közösséget a megmaradás és a fejlődés útjára állítani. A választmányi elnök az EMNP-t képesnek látja az alternatíva felmutatására, de az „immár negyedik kudarcos verség komoly kérdéseket vet fel a jelenlegi vezetőség irányvonalát illetően”.

„Felszólítom az Erdélyi Magyar Néppárt jelenlegi vezetőségét, hogy azonnali hatállyal mondjon le, és tegye lehetővé a tisztújító kongresszus összehívását” – zárta közleményét Sorbán Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt választmányi elnöke.

Kitekintő / MTI

Friss hírek